Най- добрите български козметични марки

Най- добрите български  козметични марки

Българските козметични марки съчетават  най-добрато , което  страната ни предлага по отношение на климата, лечебните билки, розовите и лавандуловите полета и вековните традиции. Старите рецепти за красота, които преди са били прехвърляни от майка на дъщеря, са съчетани с научни изследвания. 

Ето  най-добрите марки 

Alteya Organics

Alteya Organics произвежда биологична козметика от българско сертифицирано розово масло и лавандулово масло. Розовите полета се отглеждат като семейна традиция в продължение на повече от век в Розовата долина, а марката произвежда розово масло, розова вода, етерични масла или органични растителни екстракти и масла. Научният екип на компанията е създал Bio-Damascena® Skin Revival Complex, комбинация от органични розови и други етерични масла, които предпазват кожата от стареене и повишават нейната устойчивост.

Wooden Spoon

Wooden Spoon  поема сериозна отговорност към околната среда и благосъстоянието на клиентите  си -  нейните продукти са ръчно изработени, като се използват само сурови и непреработени биологични масла, пчелен восък и билкови екстракти като съставки. Козметиката им се произвежда в малки количества и включва балсами за устни, масло за кожа, продукти за защита от слънцето и продукти за грижа за косата.


Just Amazing е нова компания, която се фокусира само върху едно нещо - създаване на 100% натурален крем-дезодорант, който съдържа само шест естествени съставки. Дезодорантът не блокира изпотяването и вместо това неутрализира лошата миризма, без да създава бариера за естествените процеси на организма.


Black Sea Stars

 Black Sea Stars има още една уелнес тайна - лечебната луга и лечебната кал, извлечени от Поморийското езеро и Бургаското езеро. Black Sea Stars  работи  с  Лабораторията за неорганични соли, част от Българската академия на науките, което означава, че всички съставки са комбинирани и балансирани според последните научни изследвания. Лугата и калта в продуктите им са комбинирани с екстракти от български билки като мащерка, лавандула, хвойна, розмарин и др.


Victoria Beauty

Victoria Beauty е известна със своите продукти за красота с екстракт от охлюви, за които е известно, че съживяват и подмладяват кожата. Екстрактът от  охлюв  съдържа биологично активни съставки (витамини, колаген, естествени антибиотици), известни със своя положителен ефект върху човешката кожа. Продуктите на Victoria Beauty включват екстракти от макадамия и арганово масло, екстракти от канабис и българско розово масло.

Avia Cosmetics


Avia Cosmetics е специализирана в глинената козметика, още една от природните  тайни, които българките използват за здравето и красотата си. Глината се използва от векове и е известна с това, че е богата на минерали, спомага за освобождаването на токсини и притежава мощни антисептични качества.

Bilka


Bilka е българска козметична марка, която всички познават - нейните продукти са вдъхновени от българската природа и подкрепени от научни изследвания. Тяхната паста за зъби, както и кремовете за ръце и лице, най-вероятно ще намерите  във всеки български дом, както тяхната анти-старееща серия с  екстракт от грозде Мавруд.

Етикети: